Veilig op weg met winterbanden

Het is herfst en op sommige plekken heeft het aan de grond alweer gevroren. Hoog tijd dus om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden!

Winterbanden en zomerbanden
Nieuws
Datum: 11-10-2024

Zodra de temperatuur onder de 7 graden daalt, is rijden met winterbanden een stuk veiliger én comfortabeler. Het rubber van zomerbanden wordt bij lagere temperaturen namelijk hard, terwijl winterbanden juist zachter blijven. Daardoor is uw remweg met winterbanden aanzienlijk korter dan met zomerbanden als het kouder wordt.

Water 'wegwerken'

Ook zorgen speciale lamellen in het profiel van winterbanden voor extra grip, mede omdat ze water en sneeuw beter 'wegwerken' dan zomerbanden doen. En door het zachtere rubber van de winterbanden hebben auto's niet alleen meer grip, maar ook meer rijcomfort.

Veel veiliger

In het koude seizoen is rijden met winterbanden dus veel veiliger. Daarbij kost het niet veel meer dan niet wisselen. U rijdt immers maar een half jaar op zowel uw zomer- als uw winterbanden, waardoor de levensduur van uw banden verdubbelt. De enige extra kosten die u heeft, zijn de eenmalige investering en de kosten van het wisselen.

Heeft u geen plaats om uw zomerbanden te bewaren? Geen nood, de meeste garagebedrijven kunnen ze gratis of tegen een kleine vergoeding voor u opslaan.

Meer of minder kilometers

Nu we het toch over uw auto hebben: is uw autoverzekering nog wel helemaal up-to-date? Misschien bent u ongemerkt wel meer of juist minder kilometers gaan rijden. Als dat zo is, geef het dan even aan ons door, dan kunnen wij uw polis erop aanpassen.

Meer informatie

Uiteraard staan we u ook graag met advies terzijde als u andere vragen heeft. Bijvoorbeeld wanneer u twijfelt over de dekkingsvorm van uw autoverzekering. Neem dus gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.