Nieuwe auto? Laat ons de nieuwwaarderegeling checken!

Heeft u een nieuwe auto op het oog? Wat een fijn vooruitzicht! We hebben een belangrijke tip voor u: let goed op de nieuwwaarderegeling van uw autoverzekering. Met deze regeling kunt u bij total loss of diefstal de nieuwwaarde van uw auto namelijk vergoed krijgen.

Vrolijk stel haalt nieuwe auto op met een strik erom
Nieuws
Datum: 23-07-2024

Als uw auto allrisk is verzekerd, is de nieuwwaarderegeling een belangrijke voorwaarde. Heeft uw verzekering zo'n regeling, dan krijgt u in een bepaalde periode bij total loss of autodiefstal de nieuwwaarde vergoed. Dit bedrag kunt u vervolgens gebruiken om dezelfde of een vergelijkbare auto te kopen.

Cataloguswaarde en aanschafwaarde

Dat principe lijkt eenvoudig, maar toch zijn er veel verschillen tussen verzekeringen. Zo gaat de ene verzekeraar uit van de cataloguswaarde en de andere van de aanschafwaarde. Die eerste kan beter uitpakken, zeker als de auto duurder is geworden. Er zijn ook verzekeringen die in de eerste maanden de cataloguswaarde vergoeden en na verloop van tijd de aanschafwaarde.

Eén jaar of langer?

Hoe lang geldt de nieuwwaarderegeling? In de meeste gevallen is dat een jaar, maar soms ook twee of drie jaar. Verder zijn er verzekeringen waarbij u de standaardperiode kunt verlengen. Uiteraard moet u dan wel meer premie betalen en gelden er vaak extra voorwaarden. Uiteraard zoeken wij ook dat graag voor u uit.

Wij vergelijken de voorwaarden voor u!

Door al deze verschillen kan de ene verzekering bij total loss of diefstal een veel hoger of lager bedrag uitkeren dan de andere. Helaas zijn de voorwaarden meestal erg ingewikkeld en kunnen ze van auto tot auto en van jaar tot jaar verschillen.

Gelukkig hoeft u er zelf geen studie van te maken. Wij vergelijken de voorwaarden graag voor u zodat u zeker weet dat u de autoverzekering heeft die helemaal past bij uw wensen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en maak de beste keuze voor uw autoverzekering!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.