Vakantie 2024: wat gaat u dit jaar allemaal beleven?

Vakantie is een tijd om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van al het moois dat de wereld en het leven te bieden hebben. Of u nu kiest voor een zonovergoten strand, een historische stad, een exotisch eiland of een avontuurlijke reis, er is altijd wel een bestemming die perfect bij uw wensen past.

Roze auto met bagage en strandspullen klaar voor vakantie op een strand met de zee, blauwe lucht en een palmboom op de achtergrond

Bent u een echte zonaanbidder? Dan heeft u na dit natte en koele voorjaar wel wat in te halen! Uw geliefde bestemmingen in Europa zijn waarschijnlijk de Spaanse costa's, de Griekse eilanden en de zuidkust van Frankrijk. Stuk voor stuk heerlijke plekken om de hele dag door te brengen op het strand, af en toe een duik te nemen en natuurlijke te genieten van een lekker drankje of een cocktail bij zonsondergang.

Duik in de cultuur

Gaat uw bloed juist sneller stromen van geschiedenis, cultuur en kunst? Dan kunt u uw hart ophalen in bijvoorbeeld Rome, Parijs of Praag. Of, als u het verder zoekt, in exotische steden als Istanbul, Luxor of Nara en Kyoto. Ook dichterbij huis zijn er genoeg alternatieven, zelfs binnen onze eigen landsgrenzen. Verken oude ruïnes, geniet van wereldberoemde kunstwerken en laat u betoveren door de verhalen van vroeger.

Voorbereidingen

Of u nu ver weg gaat of dicht bij huis blijft, vergeet niet om naast alle andere voorbereidingen ook uw verzekeringen op uw vakantie af te stemmen, zodat u onbekommerd kunt genieten.

Heeft u daar vragen over? Stel ze dan gerust. We helpen u graag om u te verzekeren van een zorgeloze vakantie. Geniet van uw reis en maak er een onvergetelijke ervaring van!

Droom weg op een prachtig eiland

Stelt u zich voor: hagelwitte standen, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Eilanden zoals de Malediven, Curacao, Bali en de Canarische Eilanden zijn paradijsjes op aarde waar u kunt genieten van zon, zee en rust. Zwemmen in het kraakheldere water, snorkelen tussen kleurrijke vissen of gewoon relaxen met een goed boek. Dat klinkt toch heerlijk?

Lekker actief!

Kiest u liever voor een actieve vakantie? Die kunt u zo avontuurlijk maken als u wilt. Echte thrillseekers willen natuurlijk het liefste raften in Oostenrijk, bergbeklimmen in de Dolomieten of ziplinen door de regenwouden van Costa Rica. Doet u het liever iets rustiger aan? Kies dan voor een fietsvakantie door prachtige landschappen, langs wijngaarden en door charmante dorpjes. Of ga lekker wandelen in de ongerepte natuur van Noorwegen, de Pyreneeën of de Schotse Hooglanden.

Geniet van lokale smaken

Een van de hoogtepunten van elke vakantie is natuurlijk het proeven van de lokale culinaire specialiteiten. Eet dus bijzondere tapas in Spanje of mezze in Marokko, laat u verrassen door de geraffineerde eenvoud van Italiaanse pasta's, bestel spicy streetfood in Thailand of verfijnde sushi en sashimi in Japan. Lokale gerechten maken reiservaring compleet omdat u er de smaak van de cultuur in proeft.

Fijne vakantie gewenst!

Waar u ook naartoe gaat, we wensen u een heerlijke vakantie! Heeft u nog vragen over uw reisverzekering of kunnen we u ergens anders mee helpen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.